,

Terminis per depositar la fiança del lloguer d’un pis

En el moment que es lloga un pis i per a que sigui totalment legal, s’ha de signar el contracte amb l’arrendador  i depositar una fiança, a més a més d’altres tràmits com el mes en curs i els honoraris de l’agencia.

Al finalitzar el contracte, l’arrendador ha de tornar la fiança sempre que l’inquilí hagi complert amb totes les clàusules del contracte. En cas contrari, no té cap obligació de tornar-la.

On s’ha de depositar la fiança en el lloguer d’un inmoble?

A l’hora d’entregar la fiança al llogater, aquest haurà de depositar la fiança en un dels organismes oficials establerts per a la seva comunitat autònoma on es trobi l’habitatge.

Temps per depositar la fiança

En el moment de la signatura del contracte, l’inquilí haurà d’abonar la fiança, i en el cas de l’arrendador, l’haurà de depositar amb període de 30 dies hàbils. Encara que de forma habitual, es sol fer a través d’una transferència bancaria.

En el cas de que es faci en un altre termini, l’arrendador de l’inmoble podria tenir una penalització.

Quan s’ha de tornar la fiança d’un pis de lloguer?

En el moment de finalitzar el contracte, l’arrendador haurà de comprovar que les clàusules indicades al contracte signat per ambdues parts s’hagi respectat. En aquest cas el propietari haurà d’abonar l’import de la fiança a l’inquilí en un termini legal de 30 dies.

Si s’observen que al pis s’han de fer obres, reparacions o hi ha deutes pendents, el propietari podrà descomptar la part corresponent a la fiança abans de tornar-la a l’inquilí.

This post is also available in: Spanish

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *