,

Quins tràmits i requisits s’han de tenir en compte per llogar un pis?

Si estàs pensant en llogar el teu pis, has de saber que cal complir una sèrie de requisits i obligacions i passar per diversos tràmits.

El contracte la cèdula d’habilitat, tenir el pis en bon estat de suministres, el contracte…

T’expliquem els requisits bàsics que necessites per poder-lo llogar amb tranquil·litat.

Necessites tenir una CÈDULA D’HABILITAT. Es un document que l’haurà d’expedir un arquitecte en vigor on es certifiqui que el pis compleix totes les condiciones tècniques perquè es pugui habitar i on podrà residir el nostre inquilí. Aquest es requisit obligatori i fonamental per qualsevol pis.

El CERTIFICAT D’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA serà un altre dels tràmits obligatoris que hauràs de tenir. Es tracte d’un tràmit on es farà un estudi per un professional competent on ha d’especificar la quantitat de CO2 que s’emet a l’atmosfera.

El CONTRACTE DE LLOGUER. Es obligatori comptar amb un contracte d’arrendament que sigui legal i realitzat segons la Llei d’Arrendaments Urbans o també coneguda com LAU.

S’haurà de redactar punt per punt les condiciones i clàusules on tant l’inquilí com el propietària hauran de complir. Es recomana fer un bon contracte assessorat per un professional competent. Aquest tràmit ens ajudarà a estalviar molts possibles problemes que puguin aparèixer en un futur.

Aquests passos seran fonamentals si volem llogar el nostre pis de forma legal, sempre coneixent els nostres drets i obligacions, tant com propietaris com per l’inquilí. Si ho fem tot pas per pas, no hauríem de tenir problemes de responsabilitats, fent-ho tot més fàcil gaudint de tranquil·litat en tot moment.

This post is also available in: Spanish

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *