,

Consells i recomanacions a l’hora de llogar un pis

Actualment el lloguer es una bona alternativa a la compra d’un habitatge, sobretot per els avantatges de mobilitat i econòmica que ens proporciona.

Els darrers anys, el nombre de persones que prefereixen viure de lloguer ha augmentat significativament. L’accés al crèdit, la inestabilitat econòmica  i la sensació de que l’habitatge pot seguir baixant, fa que cada vegada el lloguer sigui una opció més atractiva.

En aquest article us volem ajudar a conèixer quins son els tràmits i els passos a seguir per trobar el pis ideal per viure.

Primerament haurem de buscar el nostre habitatge ideal tenint en compte els nostres gustos i prioritats com el nostre pressupost, la zona,  el tipus d’habitatge i les nostres necessitats per a les característiques de l’immoble com el nombre d’habitacions, si té ascensor, pàrquing etc. Tenim moltes opcions per localitzar el nostre pis. Es recomanable comptar amb agencies especialitzades i col·legiades, ens ajudaran a localitzar el tipus d’habitatge ideal segons les nostres necessitats i ens assegurarem de que tot es compleixi segons la legalitat.

Una vegada tinguem localitzat el pis que ens agrada, es recomanable visitar la zona, per veure els serveis que ens ofereix com escoles, transport públic, aparcament o veïnat. Si volem conviure de forma tranquil·la, haurem de conèixer el que ens envolta.

El preu es un punt molt important. Convé conèixer el preu mitjà que hi ha a la zona, ja que els preus podrien variar molt en una mateixa zona i tenir en compte si el pis compta amb certificat energètic, esta moblat o no i compta amb l’alta dels serveis de aigua, gas o electricitat. Una vegada tinguem en compte aquests aspectes, podrem valorar si es possible aconseguir una rebaixa en el preu del lloguer.

Sempre haurem de comprovar l’estat del pis abans de signar o avançar diners i llegir detingudament el contracte per tenir clar la renda mensual, durada del contracte, llista de desperfectes del pis, drets i obligacions com a inquilins.

Una vegada tinguem el nostre contracte signat, haurem d’assegurar-nos de que el propietari diposita la fiança a l’organisme autonòmic corresponent. Aquest aspecte es important ja que ens servirà per poder-nos degravar l’import del lloguer a la nostra renda.

Una vegada ja tinguem les claus del nostre pis i ho tinguem tot correcte, nomes ens queda instal·lar-nos i gaudir de la nostra nova llar.

This post is also available in: Spanish

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *