, ,

¿Llogar o comprar? Consells per viure

La situació actual en el mercat immobiliari ens fa dubtar sobre l’elecció de comprar o llogar un habitatge. Veiem indicis com l’euríbor en els seus mínims històrics conjuntament amb els bancs, que anuncien unes condicions hipotecàries aparentment molt atractives.

Conjuntament amb altres indicadors socials i de premsa, anuncien que es una bona època per comprar o al menys, per començar a rumiar-ho, pero, es un bon moment per comprar o millor optar per el lloguer?

A continuació et donem alguns consells que et poden fer decidir-te per el lloguer abans no prenguis una de les decisions més importants de la teva vida.

El lloguer té una facilitat d’accés molt més amplia que la compra, es molt menys costós i no necessitem tenir una vinculació de 20 o fins i tot 30 anys a més d’una quantitat elevada de diners per poder fer una hipoteca.

L’endeutament que necessitem per a poder tenir una hipoteca, es actualment molt alt. Tenim moltes facilitats per accedir a una hipoteca, però, igualment hem de tenir disponible com a mínim el 30 o 35 per cent del valor de l’immoble. En cas de voler comprar un habitatge de 150.000 €, necessitarem tenir disponible com a mínim 45.000€.

L’endeutament per poder llogar un habitatge, únicament serà de la fiança i el mes corrent de la renda.

Un altre tema a tenir en compte, son els canvis que podem tenir en les nostres necessitats. Formar una família amb fills, té més necessitats d’espai. Potser un pis de dues habitacions no es suficient si volem tenir més d’un fill. Les nostres necessitats poden canviar en poc temps. Serà molt més difícil canviar d’habitatge si es de compra que si es de lloguer. Ja que en el cas del lloguer, sempre podem canviar en poc temps el nostre tipus d’habitatge per un més gran.

La flexibilitat territorial també es molt important. Un canvi de feina, o simplement, un canvi voluntari de lloc de residència es pot fer més complicat amb un habitatge de compra. El lloguer té l’avantatge de poder canviar de lloc de residència sense cap complicació o inversió gran i pràcticament pot ser immediat.

Els tràmits per llogar un pis o comprar-lo no son els mateixos. La compra implica visites al notari, taxar l’habitatge, fer escriptures… Un lloguer serà més fàcil i econòmic en tots els aspectes. Només necessitarem una sèrie de condicions d’entrada, un contracte d’arrendament i una fiança per poder començar a viure.

Tots aquests aspectes son importants per decidir-se a comprar o llogar i saber-ne amb més o menys exactitud, les condicions i sorpreses que ens podem emportar segons la nostra decisió.

Que n’opines? creus que es millor comprar o llogar? Recorda que pots donar la teva opinió a la caixa de comentaris.

 

This post is also available in: Spanish

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *