Quines son les responsabilitats del president en una comunitat de veïns?

Dins d’un bloc de pisos o comunitat de propietaris, el president ha d’exercir de responsable i tenir una sèrie de feines per a representar de forma legal els veïns de la comunitat.

A continuació enumerarem algunes de les responsabilitats que haurà de tenir el president de la comunitat:

Tenir la funció de secretari i administrador de finques: encara que als estatuts de la comunitat també hi pot tenir part el secretari, mentre no ho esmenti, el president haurà de fer les funcions de secretari i administrador de la finca.

Convocar reunions i juntes de propietaris: el president haurà de convocar juntes i convocatòries de veïns de com a mínim una vegada cada any per tal d’aprovar pressupostos i comptes. Així com també haurà de presentar l’acta de reunió signada una vegada acabada.

Haurà d’intervenir en el cas de que algun veí pugui realitzar una activitat no permesa: Dins del estatuts hi ha una sèrie d’activitats que no estiguin permeses dins de la comunitat. El president haurà d’intervenir quan algun veí es salti aquesta norma i posar medis per finalitzar-ho.

En cas d’obres o reparacions, el president haurà de representar a la comunitat:  De cares a portar un bon manteniment de l’edifici o comunitat, el president haurà de sol·licitar els serveis que puguin mantenir en bon estat tots els elements, aquests serveis poden ser de reparacions, jardineria, conserges, obres…

Haurà de tenir en compte els impagats: En cas de que algun veí no pagui algun rebut, el president tindrà que exigir aquests pagaments, ja sigui de forma amistosa o en el pitjor dels casos, de forma judicial.

Representació davant de la justícia: En cas de que hi hagi qualsevol judici o la comunitat pugui estar involucrada, el president haurà de representar la comunitat davant de tot tipus d’accions judicials.

This post is also available in: Spanish

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *