, ,

Qui ha de pagar les reparacions en un pis de lloguer?

Una de les preguntes més freqüents és qui paga les reparacions que sorgeixin en un pis de lloguer, tant propietaris com llogaters tenen dubtes quan es presenten certes avaries, especialment si són importants pel que fa al seu cost i el temps d’aquestes reparacions.

El llogater ha d’informar el propietari quan es produeixen emergències com una fuita d’aigua a l’immoble i la possible causa de l’incident. Per la seva banda, el propietari pot ajudar a solucionar pel seu coneixement sobre l’estat de l’immoble.

La clàusula sobre les reparacions preveu la conservació de l’immoble segons l’article 21 de la Llei d’Arrendaments Urbans, que indica l’obligació de l’arrendador de realitzar les reparacions sense augmentar la renda per assegurar les condicions d’habitabilitat.

Però, igual preveu que quan el deteriorament sigui per mal ús de l’inquilí, aquest haurà de fer-se responsable i esmenar les avaries, com està estipulat a la llei competent. Pel que fa al manteniment dels immobles i per assegurar el funcionament d’aspectes bàsics com són les bombetes, és responsabilitat dels inquilins.

Igual, han de solucionar les petites avaries per desgast usual de l’habitatge, segons l’article 21 referit. Les reparacions majors dels electrodomèstics o quan siguin antics i s’han de renovar és una competència dels amos.

Però, si els inquilins produeixen danys en els electrodomèstics o es produeix una fallada de fàbrica dels mateixos, aquests s’han d’encarregar de solucionar l’error. En cas d’accidents, els habitatges han de tenir una assegurança de responsabilitat civil.

This post is also available in: Spanish

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *