, ,

Com rescindir un contracte de lloguer

Els arrendataris poden desistir dels contractes, després de sis mesos de lloguer i quan hagin comunicat amb antelació. Les parts poden convenir que per desistiment es cancel·li una indemnització equivalent a un mes de renda per cada any de contracte pendent.

Està previst en l’article 11 de la Llei d’Arrendaments Urbans, que els períodes de temps menors a l’any donen lloc a una part de la indemnització en cas de desistir d’un contracte de lloguer.

Les diferents reformes legals influeixen en el temps obligatori que es té per a informar que s’ha de rescindir i sempre cal prendre en compte la data de la signatura del contracte d’arrendament. La reforma legal de juny de 2013, té previst per als contractes signats en aquest lapse, que els inquilins han d’avisar amb 30 dies de preavís que rescindiran del contracte.

Els propietaris només poden informar després del primer any i amb dos mesos d’antelació, sempre que ameriten el lliurament de l’habitatge per a la seva ex cònjuge, la seva família consanguínia o per adopció en primer grau. Són condicions iguals per als contractes entre 2019.01.30 i 2019.03.05.

Els contractes celebrats durant el Reial Decret del 2019.12.18 que duraven fins el 30 de gener de 2019 i igualment, els contractes que es van signar després del Reial Decret de 2019.03.05, permeten que els propietaris rescindeixin quan necessitin l’immoble per a ells o familiars directes i comuniquin amb quatre mesos d’antelació. Però, el llogater té tan sols dos mesos per informar.

This post is also available in: Spanish

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *