, , ,

Lloguer de pisos per a estudiants. Aspectes a tenir en compte

Cada inici de curs acadèmic es presenta l’opció de llogar el nostre habitatge per a estudiants que busquen un pis per residir des del mes de setembre prop de la seva zona d’estudi, escola o universitat. Però, els propietaris d’immobles en barris propers a zones universitàries o zones d’estudis solen tenir molts dubtes sobre la conveniència de llogar a estudiants que busquen un pis de lloguer amb aquesta modalitat.

L’important és conèixer si aquest tipus de lloguers són rendibles i segurs, ja que hi ha una gran demanda d’estudiants buscant pisos però, els arrendataris desconfien de les seves solvències de pagament. Aquest aspecte es resol signant els contractes d’arrendament amb els seus pares per evitar problemes d’impagament o altres possibles inconvenients.

És un punt on s’han de prendre mesures per conèixer la solvència econòmica dels pares i la fiabilitat de pagament dels representants dels inquilins. Per prevenir situacions problemàtiques és important sol·licitar els documents que acrediten els que viuran en la propietat, igual una fiança i un dipòsit de garantia i tots els requisits que garanteixin un contracte segur segons la LAU (Llei d’Arrendaments Urbans).

Un altre dubte que sorgeix als arrendadors, és si es lloga el pis complet o una habitació per a cada inquilí, els experts recomanen llogar el pis complet, per evitar contrarietats i fer l’anàlisi dels inquilins en menys temps.

També pot prohibir-se en el contracte d’arrendament, els subarrendaments i especificar a les persones o estudiants que vagin a compartir el pis i deixar clars els drets i els deures dels inquilins per mantenir l’immoble correctament i les quotes mensuals que deuen pagar cada mes .

This post is also available in: Spanish

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *