, , , ,

Qui ha de pagar la taxa d’escombraries en un pis de lloguer?

Tant per els inquilins com per als propietaris d’un pis de lloguer, queda sempre en dubte sobre qui ha de pagar la corresponent taxa d’escombraries. Avui us explicarem més sobre aquesta taxa i qui té la obligació per llei de pagar-la.

La taxa d’escombraries es un impost que tenen els ajuntaments per justificar el pagament dels serveis de la recollida de residus al carrer. Segons el tipus d’immoble que tinguem, el seu valor o la zona on estigui pot fer que l’import de la taxa pugui variar.

Segons l’article 20 de la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) especifica que la taxa d’escombraries l’han de pactar entre el propietari i l’inquilí.

Igualment, el propietari podrà fer una clàusula al contracte d’arrendament on indiqui que l’inquilí s’haurà d’encarregar de pagar aquesta taxa i la forma de pagament. Com a inquilins, tenim que revisar aquesta clàusula per saber si hem de fer front o no amb aquesta despesa i en cas de que no ho indiqui, haurà de ser el propietari qui s’encarregui de pagar aquesta taxa.

Normalment, a efectes pràctics, l’inquilí s’encarregarà de pagar la renda, els subministraments de llum, aigua i gas, l’ITP i la taxa d’escombraries.

Per altra banda, el propietari serà l’encarregat de pagar la comunitat de veïns, impostos d’IBI i les reparacions i avaries a l’habitatge perquè pugui ser totalment habitable davant de la llei. Sempre però, que per part de l’inquilí no existeixi cap negligència o mal ús dels elements a reparar o substituir.

This post is also available in: Spanish

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *