, ,

Un inquilí pot subarrendar habitacions en un pis de lloguer?

Existeixen inquilins en pisos de lloguer per estudiants o pisos on hi viu només una persona, que relloguen les habitacions lliures a altres persones o estudiants. Legalment aquesta pràctica es pot realitzar sempre que aquest supòsit aparegui al contracte d’arrendament i el propietari del pis hi estigui d’acord. Ja que per contracte, es poden incloure clàusules on aquesta pràctica pugui no estar permesa per evitar conflictes amb els inquilins i poder rescindir el contracte per incompliment.

Dins de l’article 8 de la Llei d’Arrendaments Urbans o LAU, obliga als inquilins que relloguin habitacions, (sempre amb el permís del propietari) han de fer un contracte de lloguer a cadascuna de les persones que rellogui una habitació, on hi haurà d’aparèixer el preu, l’habitació llogada i el temps del lloguer, que no podrà superar el temps de contracte que tingui el primer inquilí amb el propietari.

Rellogar habitacions es molt habitual sobretot en pisos d’estudiants d’universitat, gent jove, treballadors d’un sector concret o de feines esporàdiques.

Els llogaters que fan aquesta pràctica aconsegueixen d’aquesta manera compartir despeses i gaudir d’un lloguer més baix, encara que per estalviar complicacions, es aconsellable incloure al nou inquilí en el contracte de lloguer per no haver de respondre per un possible impagament.

De la mateixa manera, abans de rellogar una habitació, sempre es recomanable fer una entrevista amb la persona interessada, ja que la convivència serà molt més agradable si les persones que viuen al mateix pis tenen una bona relació i tenen en compte seguir unes normes bàsiques de convivència.

This post is also available in: Spanish

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *