, ,

Quan i com s’ha de retornar la fiança d’un pis o habitatge de lloguer?

Quan el contracte d’arrendament d’un pis es finalitza convé revisar el contracte, com avisar de la finalització de l’arrendament i també tenir en compte el retorn de la fiança segons les pautes que indica la Llei d’Arrendaments Urbans o LAU.

Quan s’ha de tornar la fiança als inquilins per part dels propietaris, convé saber quan i com es retorna per evitar així errors i possibles conflictes entre ambdues parts.

Passos a seguir per retornar la fiança

Quan per part de l’inquilí torni l’habitatge al propietari en les mateixes condicions en que es va trobar el pis o habitatge a l’hora d’entrar, no tingui cap deute tant en el pagament de la renda o dels subministraments com la llum o l’aigua, l’arrendador o propietari ha de tornar la fiança entregada per part de l’inquilí sempre que el mateix compleixi amb tots els requisits anteriors.

Legalment, l’arrendador haurà de sol·licitar l’import de la fiança a l’organisme corresponent per tornar-los a l’inquilí.

Quan de temps triga tot el procés?

Aproximadament, en la majoria de casos, aquest procés es pot allargar una mitja de 30 dies naturals.

Convé també, que totes dues parts, signin un document on estigui exposada la dissolució del contracte del lloguer i on també hi consti els passos de com s’ha procedit a aquesta devolució, d’aquesta manera ens estalviarem molts problemes en el cas de que els diners no es retornin en el temps establert o hi hagi qualsevol problema.

L’arrendador pot no fer la devolució de la fiança en els següents casos:

Els diners entregats per els inquilins a l’arrendador com a fiança, es poden fer servir en el cas de que hi hagin deutes en el pagament d’alguna de les obligacions per part de l’inquilí com en els subministraments o alguna mensualitat.

Per altra banda si l’inquilí abandonés l’habitatge abans de fer un any, hi hauria una penalització en la fiança, així com també per desperfectes ocasionats per l’inquilí al propi habitatge que no s’hagin reparat abans d’entregar-lo que ajudarien a reparar els danys ocasionats.

This post is also available in: Spanish

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *