, , ,

Podem recuperar el nostre pis llogat per a fer-lo servir?

Si hem llogat el nostre pis i per coses de la vida, el poguéssim necessitar per nosaltres per poder-hi viure o per un familiar proper, es molt habitual preguntar-se si es podria recuperar després d’un any de llogar-lo.

Dins la Llei d’Arrendaments Urbans aquest problema ja està previst, de forma que si es podria recuperar sempre que es compleixin una sèrie de requisits.

L’article 9.3 de la Llei d’Arrendaments Urbans estableix que el propiteri d’un habitatge de lloguer pot resoldre el contracte molt abans d’hora, ja sigui per a ús propi o per a un familiar de primer grau o per adopció, així com el seu cònjugue.

Aquesta possibilitat es podria aplicar a partir de l’any des de que es va fer el contracte de lloguer amb la signatura del contracte.

Per a poder-ho fer, s’haurà d’avisar a l’arrendatari al menys amb dos mesos d’antelació per a que pugui buscar i traslladar-se a un altre habitatge. També caldrà aportar la documentació on es demostri el motiu per el qual necessitem aquest habitatge i es convenient signar un document on quedi constància de la data d’avís a l’inquilí i les seves causes.

Una vegada estigui tot signat i l’inquilí hagi marxat, tenim 3 mesos per entrar a viure a l’immoble. En cas de no fer-ho, l’antic arrendatari podria demanar que es torni a restablir el contracte amb una durada de 3 anys addicionals i una indemnització per les despeses ocasionades.

This post is also available in: Spanish

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *