, , ,

En un pis de lloguer, qui ha de pagar les reparacions, el propietari o el llogater?

Es un dubte molt habitual en els pisos de lloguer, sobre qui ha de pagar les reparacions en cas de que n’hi hagi alguna durant el transcurs del contacte de lloguer.

Quan es produeix una averia greu, es molt habitual que entre l’inquilí i el propietari hi hagi un conflicte. En aquest article et donarem les respostes davant d’aquesta situació.

Que la caldera deixi de funcionar, una aixeta no tanqui bé o que una persiana es trenqui i no pugi son reparacions que solen sorgir en el món del lloguer i sobretot, qui les ha de pagar.

Per començar es important saber que davant d’una avaria o problema així es important fer saber al propietari de la situació i el perquè ha passat.

Al contracte d’arrendament ha de constar que el propietari es responsable de realitzar les reparacions i arranjaments que siguin necessaris per a conservar l’habitatge en condicions d’habitabilitat excepte si s’ha fet un mal ús.

En el cas de que s’hagi fet un mal ús, el llogater serà el responsable de solucionar una averia, de la mateixa manera que també serà responsable de fer reparacions de mobles, aparells, bombetes que es puguin fer malbé per l’ús habitual.

Un problema molt habitual, es en l’ús dels electrodomèstics, en el cas de que no s’hagi fet un mal ús, per exemple, si un electrodomèstic es molt vell, serà el responsable de la seva reparació o substitució el propietari.

Igualment, davant de qualsevol problema o avaria, sempre serà recomanable parlar-ho detalladament i arribar a un acord per evitar futurs problemes.

 

This post is also available in: Spanish

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *