, ,

Com es renova el contracte de lloguer d’un pis?

Tant inquilins com a propietaris a mesura de que viuen o tenen llogat un pis o habitatge, es fan la pregunta de que han de fer i com es renova el contracte. En aquest article us donarem els passos a seguir per a renovar el contracte de lloguer.

Primerament, haurem de revisar la durada del contracte, que normalment sol ser com a mínim d’un any com ho especifica la Llei d’Arrendaments Urbans o també coneguda com a LAU, encara que també el document es pot actualitzar de forma automàtica fins a tres anys, als quals hem de sumar una pròrroga tàcita de dotze mesos addicionals.

Per altra banda, l’inquilí pot comunicar a l’arrendador si vol o no continuar vivint al pis i així donar per finalitzat el lloguer, on normalment, s’ha de comunicar uns 30 dies abans de finalitzar.

Tot això no vol dir que les rendes siguin les mateixes cada any, ja que el cost del lloguer s’ha d’adaptar a les variacions del mercat i l’economia on es aconsellable utilitzar l’Index Actualitzador de Rendes de lloguer o ARCA.

També hem de tenir en compte, que al finalitzar el primer any des de la signatura del nostre contracte de lloguer, el propietari podrà finalitzar el contracte per si ell o un familiar de primer grau necessita l’habitatge, sempre si però, avisant com a mínim amb un període de temps de dos mesos.

This post is also available in: Spanish

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *