Consells pràctics per estalviar energia a casa

Com cada mes, hem d’afrontar moltes despeses i gastos com la roba el menjar, les factures de la llum, aigua, telèfon, assegurances… Malauradament moltes d’aquestes despeses no les podem evitar, però si podem rebaixar el seu import com el de la factura de la llum aconseguint rebaixar el nostre consum energètic a casa.

Tant si estàs de lloguer, com si vius al teu propi habitatge, us donarem alguns consells pràctics per estalviar energia a casa.

Evita encendre les llums i apaga-les sempre que puguis. Encara que sembli obvi, es un hàbit a tenir en compte. Sempre que puguem hem d’apagar les llums a les habitacions o estàncies on no hi hagi ningú i encendre-les només quan realment ho necessitem.

Aprofitar la llum natural. Convé aprofitar les habitacions que disposin de més llum natural per realitzar les nostres tasques diàries i així aprofitar la llum del sol, tant per la il·luminació com per aprofitar la seva calor. D’aquesta manera aprofitarem millor la llum i evitarem encendre els llums i la calefacció abans de temps aconseguint reduir el consum de forma significativa.

Fes servir bombetes led o de baix consum. Un consell important per reduir la nostra factura de la llum es la de fer servir bombetes de baix consum o de led. Encara que la seva adquisició sigui una mica més elevada que una bombeta tradicional, ens proporcionaran molta llum per un consum molt més baix.

Aquest tipus de bombetes tenen una duració molt superior a les tradicionals i amb aquesta simple mesura podem estalviar més d’un 80% en la nostra il·luminació.

Planxa i renta de cop tota la teva roba . Es convenient posar el mínim de rentadores possibles i planxar totes les nostres peces de cop i no en petites quantitats. D’aquesta manera evitarem consumir molta més llum amb dos aparells que tenen un consum molt elevat.

Fes servir electrodomèstics de categoria A o A++. Els electrodomèstics que han estat catalogats amb categories A o superiors tenen un consum molt menor a un d’una categoria inferior. Es una bona mesura canviar vells electrodomèstics per uns de més nous per tal d’evitar augmentar el nostre consum energètic.

This post is also available in: Spanish

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *