,

5 tips útils per a un lloguer segur

Sí ets amo d’un pis buit i has pres la decisió de posar-lo en lloguer, has pres una bona decisió. Com qualsevol propietari, vols que els teus inquilins actuïn de manera correcta al teu domicili. Per això vols evitar que en el futur hi hagi discrepàncies i problemes entre la teva com a arrendador i ells com inquilins. En aquest nou post et farem saber quines són les millors condicions per gaudir d’un lloguer 100% segur.

NORMATIVES PREVENTIVES

Quan et trobis davant de les peticions i hagis de decidir qui serà el nou inquilí de l’immoble. Has d’estar segur que aquesta és la persona que viurà a l’habitatge que alquilarás. És per això que és molt important prendre mesures preventives.

Primer, abans de signar un contracte d’arrendament, has de conèixer a la persona, si són diverses persones has prendre un moment per conèixer a totes les persones que arrendessin i demanar els seus documents d’identificació. D’aquesta manera tots els majors d’edat que viuran en el teu immoble seran incloses en el contracte d’arrendament. També és recomanable que coneguis la situació econòmica i aboral de les persones per estudiar possibles inconvenients.

D’altra banda, per assegurar-te que alguns dels possibles inquilins no han tingut problemes amb impagament, pots recórrer a consultar el fitxer d’inquilins morosos i així comprovar els antecedents com a arrendatari de totes les persones en arrendar.

FER UN CONTRACTE

Quan ja coneixes tota la informació sobre els inquilins del teu habitatge, és important que redactis un contracte que reguli el lloguer de l’immoble de manera legal. El contracte de lloguer és 100% necessari per dur a terme un arrendament. Sí no comptes amb un de podries tenir greus i costosos problemes legals.

Aquest contracte és basat en el que estipula la llei d’arrendaments urbans. L’elaboració d’un contracte legítim és fonamental perquè el lloguer sigui segur. En el contracte han d’aparèixer tots els drets i obligacions d’ambdues parts. Una de les coses més importants en elaborar un contracte és que a més de ser obligatori i prioritari. Fa constància per escrit i format que les dues parts estan d’acord amb el contracte. D’aquesta manera s’eviten diners en disgustos i mal entesos.

FIANÇA

Ja havent redactat i signat el contracte d’arrendament, arriba el moment de fer els pagaments. Una de les condicions que no poden faltar perquè un lloguer sigui segur, és demanar a l’arrendatari una quantitat de diners en concepte de fiança. Legalment aquesta ha de ser els diners que correspon a l’equivalent d’un mes de renda de l’immoble. Quan es rep la fiança, s’ha de lliurar a la institució competent.

ELS SUBMINISTRAMENTS, A NOM DE L’LLOGATER

Les factures dels subministraments com l’aigua, llum o el gas, ens corresponen fer-les a nosaltres com a propietaris, encara que ja llogada l’habitatge és important assegurar-se que l’inquilí canviï la titularitat d’aquestes factures de serveis al seu nom. Perquè l’arrendament sigui segur és important que el nom i el compte bancari que figuren en les factures corresponguin a les persones que habiten casa teva.

D’aquesta manera, si hi ha impagaments per part dels arrendataris, tot i que l’immoble sigui de la teva propietat no seràs tu qui ha de respondre per aquest impagament. Serà el llogater qui ha de fer-se responsable del deute i assumir legalment el pagament.

LLOGUER PROFESSIONAL

Per finalitzar, Si realment vols un arrendament del teu immoble amb màxima seguretat que inclogui garanties la principal recomanació és buscar ajuda de professionals del sector immobiliari. Ara ja saps tot el necessari per fer que el teu arrendament sigui 100% segur.

This post is also available in: Spanish

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *