, , ,

Qui ha de pagar la revisió del gas en un pis de lloguer?

Com en qualsevol habitatge, a un pis de lloguer li correspon passar una sèrie de revisions perquè tot funcioni de forma correcte. Una d’aquestes revisions pot ser la revisió de la caldera de gas i de que tota la instal·lació tant en calefacció com de l’aigua calenta pugui fer la seva funció de forma òptima.

Fins aquí tot perfecte, els conflictes comencen quan s’ha de decidir qui ho ha de pagar: el propietari o el llogater?

Abans de decidir, s’ha de tenir clar que s’ha de diferenciar entre la instal·lació del gas i dels aparells que fan que pugui funcionar, com es el cas de la caldera.

Quan s’ha de fer la revisió de la caldera?

La revisió i manteniment de la nostra caldera s’haurà de fer cada 2 anys i ho haurà de fer un tècnic qualificat. En el cas de que la nostra caldera tingui una potencia superior a 70kW, la revisió s’haurà de fer cada any i en el cas dels escalfadors de més de 11 litres s’haurà de fer cada 5 anys.

Quan s’ha de fer la inspecció de la instal·lació del gas?

Les revisions de la instal·lació del gas s’han de fer cada 5 anys. Habitualment ens contactarà la nostra companyia subministradora per informar-nos sobre quan s’ha de passar. En la revisió es revisaran totes les claus, comptadors, estat del material…

El propietari es farà responsable d’abonar aquesta revisió i s’haurà de fer càrrec de que es passí en el termini que correspon.

Per altra banda, les revisions de la caldera com les inspeccions de les instal·lacions estan lligades a l’habitabilitat de l’immoble, de forma que es recomanable de que el propietari de l’immoble es faci càrrec de que tot es compleixi, així com abonar les revisions.

This post is also available in: Spanish

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *