, ,

Com i qui ha de donar d’alta l’aigua en un pis de lloguer?

A l’hora de llogar un pis, el dubte sobre qui ha de donar d’alta l’aigua o la llum sol ser molt habitual. A continuació us explicarem qui s’ha de fer càrrec d’aquest tràmit.

Per a tenir aigua a qualsevol habitatge, es convenient que el propietari doni d’alta el contracte d’aquest subministrament a la companyia. A més estalviarà temps a l’hora de llogar-lo, ja que l’inquilí hi podrà viure de forma molt ràpida i sense haver d’esperar a tenir aigua.

Si el pis ja s’ha llogat, a nom de quina persona haurà d’estar el subministrament de l ‘aigua?

El propietari tindrà la obligació de donar d’alta l’aigua, però no està obligat a que aquest subministrament estigui al seu nom. Es recomanable que sempre sigui l’inquilí el que figuri com a titular del subministrament per evitar conflictes en un futur.

Sempre es recomanarà fer aquests tràmits en el moment de fer el contracte de lloguer, tant el canvi de nom, com associar la compta bancaria de l’inquilí per a que la companyia hi pugui domiciliar els rebuts. Aquests senzills passos estalviaran maldecaps per el propietari en el cas de que hi pugui haver qualsevol deute en el futur, fer-ho es molt fàcil, ho podrem fer tot per telèfon només indicant els documents que ens demanin encara que també ens hi podem dirigir físicament a la companyia.

Els altres subministraments també s’hauran de gestionar de forma similar?

Rotundament si, sempre es aconsellable seguir els mateixos passos per a tots els subministraments per tal d’evitar problemes i que sempre sigui l’inquilí qui gestioni els subministraments al seu nom, al cap i a la fi, serà qui farà servir els mateixos en tot moment fins a la finalització del contracte.

This post is also available in: Spanish

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *