, ,

Es recomanable tenir una assegurança d’impagament del lloguer del nostre pis?

Si tens decidit llogar el teu pis o habitatge, has de saber que has de tenir en compte una sèrie de requisits i feines que hauràs de realitzar o tenir en compte, com els impostos, assegurances, verificar quins seran els teus inquilins, el contracte de lloguer, documents que demana l’administració, canviar la titularitat de la llum o l’aigua, arreglar desperfectes del pis…

Un dels punts a tenir en compte i que ens ajudarà a tenir una preocupació menys, es comptar amb una assegurança de lloguer, sobretot si volem cobrar cada mes de forma puntual i evitar tenir impagaments, problemes i maldecaps.

Com funcionen aquest tipus d’assegurances?

A l’hora d’establir el nostre preu de lloguer, podem comptar amb una empresa asseguradora que ens garantirà el cobrament del lloguer durant 6, 12 o 24 mesos inclús, així com incidències per destrosses o endarreriments del pagament de les quotes.

L’empresa a canvi, ens cobrarà al voltant del 4% de l’import del nostre lloguer, que podria variar entre unos 200 o 220€ anuals, per una quota de 450 euros mensuals en l’import del lloguer.

També les companyies asseguradores iniciaran els tràmits per realitzar el procés de desnonament i poder recuperar la possessió de l’habitatge, fins que una vegada recuperada, la companyia reclamarà judicialment els imports als inquilins. Nosaltres podrem reclamar per endavant els imports dels mesos que siguin impagats.

Quins son els requisits per comptar amb aquesta assegurança?

Per contractar la nostra assegurança haurem de comptar amb un contracte de lloguer i els nostres inquilins hauran de complir amb els requisits que exigeix la companyia asseguradora, que normalment sol ser que siguin persones amb ingressos recurrents, no tinguin deutes pendents o siguin a llistes de morosos.

Amb tot això, les assegurances de lloguer per propietaris han aconseguir reduir la morositat als lloguers al voltant del 85% a més a més, dels retards en els pagaments, una mesura molt efectiva i realment eficaç que faran valorar realment la possibilitat de llogar el nostre habitatge amb tranquil·litat.

This post is also available in: Spanish

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *