, ,

Com trobar els companys de pis ideals?

Quan fas el pas d’independitzar-te, estudiar o treballar fora de casa, l’elecció de compartir pis amb altres persones es fa una opció interessant en molts aspectes.

Llogar un pis entre varies persones com pot ser companys de feina o d’universitat es molt habitual, però, no sempre ens serà possible llogar un pis amb persones conegudes i ho haurem de fer en un pis on viuran persones totalment desconegudes.

Compartir un pis amb altres persones ens serà molt més econòmic en molts casos i tindrem molts avantatges , però també haurem de tenir en compte saber escollir els nostres companys de pis per evitar problemes de convivència.

Haurem de tenir clares algunes pautes com normes a seguir, responsabilitats, drets i obligacions per evitar que la nostra estància a un pis de lloguer compartit sigui un autèntic malson per no saber escollir els companys de pis ideals per nosaltres.

Es molt important seguir uns horaris per organitzar la nostra convivència amb altres companys com ara els horaris on poder fer més soroll, el temps per ser a cada bany o qui ha de cuinar o netejar i a quina hora fer-ho per evitar molestar a altres companys que poden estar descansant o dormin en altres horaris diferents als nostres.

Hem d’evitar les visites inesperades, reunions o festes sense el permís dels altres companys del pis. Conviure amb persones desconegudes es difícil, però si hem de rebre constantment visites ens pot fer sentir molt incòmodes al nostre pis, que en aquell moment serà com casa nostra.

Tenir en comú aficions o activitats amb altres companys de pis també pot ser molt recomanable. Sempre tindrem una millor relació amb persones amb gustos similars a nosaltres.

Finalment es important tenir clares entre tots els companys i sobretot, amb la persona titular del pis o del contracte de lloguer, quines son les coses que ens agraden, ens molesten i obligacions per part de tots.

Si tothom que hi conviu al pis està d’acord amb les condicions abans d’entrar a viure i segueix les pautes de convivència, l’opció de compartir pis pot ser molt beneficiosa i agradable per tots.

This post is also available in: Spanish

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *