, ,

Dates claus al renovar un contracte de lloguer d’un habitatge

Quan de comú acord es vol donar continuïtat a la relació amb l’inquilí d’un immoble, no es precisa que s’hagin especificat les renovacions en un contracte inicial perquè es pugui arribar a un conveni a l’respecte. No obstant això, hi ha condicions diferents que s’entenen com tàcites depenent de la data en què s’hagi signat el contracte de lloguer.

Tenint clara la data de l’contracte, es podrà precisar quina és la legislació que aplica en cada cas, ja que la Llei d’Arrendaments Urbans vigent fins el 5 de juny de 2013 estipula que les pròrrogues tàcites dels contractes d’arrendament es produeixen amb més de cinc anys de lloguer dels inquilins, més tres anys de pròrroga. Però, un contracte de lloguer signat en l’última reforma de 5 de març de 2019, la durada és de 5 anys més 1 any de pròrroga.

Per la seva banda, les persones que van llogar un immoble entre el 30 de gener i el 5 de març de 2019, en els seus contractes han de tenir la condició d’una durada de tres anys i un addicional de pròrroga tàcita per a la renovació del contracte.

This post is also available in: Spanish

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *