,

Quan es aconsellable modificar la potencia contractada en la nostra factura de la llum?

Degut a les pujades constants en els preus de la llum, moltes persones busquen maneres de poder estalviar en seva factura. Baixar la potència contractada (kW contractats en la nostra companyia) es una de les mesures que més es comenta i a la vegada més aconsellable per poder rebaixar una mica el seu cost.

Avui us parlarem sobre els seus avantatges e inconvenients i si mereix la pena fer-ho per poder estalviar.

Que s’ha de fer per sol·licitar la baixada de la potència contractada?

Haurem de posar-nos en contacte amb la nostra companyia elèctrica per poder sol·licitar la baixada de potència, sempre que la nostra instal·lació ens ho permeti, com també les nostres necessitats elèctriques. Algunes companyies ens poden cobrar una petita quantitat si canviem moltes vegades de potència durant l’any.

Avantatges i desavantatges de baixar la potència contractada

El principal avantatge es que pagarem un fixe més baix per la potència contractada, de forma que cada mes o cada dos mesos (segons el nostre contracte) pagarem un import una mica més baix en la nostra factura.

Els desavantatges poden ser varis, ja que abans de baixar la nostra potència contractada, haurem de saber exactament la potència que necessitem a la nostra llar, segons el numero d’electrodomèstics, si tenim calefacció de llum, vitroceràmica, escalfador d’aigua, rentadora, rentaplats…. si baixem la potència i tenim unes necessitats més altes de la nostra potència contractada, podem tenir talls en el subministrament elèctric al saltar l’automàtic quan fem servir varis electrodomèstics o aparells a la vegada.

Per saber les nostres necessitats sempre podem assessorar-nos per un electricista, encara que també hi han webs on ens podem informar i saber de forma aproximada la potència mínima que haurem de contractar.

També caldrà tenir en compte que la nostra instal·lació haurà de tenir un interruptor de control de potència o ICP, en cas contrari haurem de revisar la nostra instal·lació.

Si ho tenim tot correcte i podem baixar la potència contractada en un tram, dos o fins i tot més, l’estalvi pot suposar des de 5 a 20 euros en la nostra factura, una quantitat molt a tenir en compte si volem estalviar de forma constant.

This post is also available in: Spanish

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *