Senzills trucs per garantir un òptim funcionament del congelador

El congelador és un dels equips considerats imprescindibles a la cuina de qualsevol llar del món sencer, per la qual cosa qualsevol falla o avaria suposa es pugui perdre els aliments que s’hi preserven, el mal funcionament d’aquest aparell pot ocasionar pèrdues per una inadequada congelació dels aliments, fins i tot vaig poder posar en risc la salut si es consumeixen aquests aliments sense adonar-se’n.

Per això aquest electrodomèstic necessita algunes cures per garantir-ne el funcionament, seguidament et deixem alguns trucs molt senzills per garantir-ne el funcionament òptim.

Reviseu periòdicament la llum d’alarma

Quan es presenta una falla del termòstat, del compressor o als components electrònics del congelador, la llum d’alarma s’encén i es manté encesa, és un indicatiu que hi ha una falla que mereix ser atesa immediatament.

Verificar la temperatura interna del Congelador

Pot passar que el congelador aparentment estigui funcionant de manera correcta, però no refreda a la temperatura adequada, això pot ser degut a una pèrdua de gas, per verificar-ho cal:

  • Verificar que el congelador estigui encès i el termòstat ubicat al nivell de fred desitjat.
  • Comprovar-ne el funcionament, deixant-lo treballar per almenys 10 minuts.
  • Comprovar si la graella ubicada a la part del darrere de l’electrodomèstic s’escalfa de manera uniforme, si això no passa és molt probable que hi hagi una pèrdua de gas.

Si es presumeix hi ha una pèrdua de gas, és recomanable trucar a un servei tècnic per realitzar el manteniment necessari i reposar el gas al nivell adequat.

Evitar l’acumulació de gel al congelador

El funcionament constant del congelador, moltes vegades a temperatures més baixes de les necessàries, fa que es formin capes de gel a les parets interiors del mateix, si això passa s’ha d’intentar ajustar la temperatura al nivell adequat, si persisteix el gel s’ha de descongelar l’equip, netejar-lo i després posar-lo a funcionar és recomanable descongelar-lo cada sis mesos.

This post is also available in: Spanish

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *