,

L’habitatge de protecció oficial i la possibilitat de lloguer

Els habitatges de protecció oficial s’atorguen únicament a persones amb limitacions de recursos i que no tinguin algun habitatge lliure. No obstant això, hi ha casos en què la persona que obté aquest benefici vol posar aquesta propietat en lloguer. Aquí t’expliquem una mica més sobre això.

Es pot llogar un habitatge de protecció oficial?

Un dels principals requisits per obtenir aquest domicili és que ha de ser l’habitatge habitual del seu propietari i per això és incompatible amb el lloguer. No obstant això, hi ha alguns casos en què sí que és possible, tals com són:

  • Se’n permetrà el lloguer quan ja s’hagi convertit en un habitatge lliure. Normalment en el decurs de deu anys, l’habitatge ja es considera en total llibertat.
  • Sense necessitat que hagi transcorregut el lapse de temps corresponent, es pot fer una sol·licitud d’alliberament de l’habitatge a l’administració de la comunitat autònoma. Tot i que cal tenir en compte que aquesta administració pot requerir la devolució de certes quantitats econòmiques, producte d’ajuts i altres beneficis legals que el propietari pogués haver rebut.

En tots dos casos, les condicions poden variar depenent dels acords previs en cada situació particular. D’altra banda, cal saber que els habitatges de protecció oficial no es poden llogar a persones jurídiques, ja que només les persones físiques poden fer-ne ús.

Qui fixa el preu de lloguer dun habitatge de protecció oficial?

La suma dels lloguers sota aquesta condició és regulada per les comunitats autònomes, a diferència dels lloguers lliures, que regulen l’Estat mitjançant la Llei d’arrendaments urbans.

This post is also available in: Spanish

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *