És important la ubicació geogràfica d’un habitatge?

Sempre que pensem en comprar o llogar una casa  o un pis, el que més ens preocupa és la seguretat que ens brinda la zona, l’accés del transport i els serveis. Però molt poques vegades pensem en una cosa que sembla no importar però que en realitat ens pot arribar a beneficiar de formes que ni podem imaginar. Estem parlant de la ubicació geogràfica.

La ubicació adequada de la casa et pot ajudar a estalviar fins a un 70% de l’eenergia. Tot d’dependrà de la zona en què vius i les condicions climàtiques a les que t’hi enfrontes.

Punts cardinals i els beneficis segons cada un:

Nord: una casa situada al nord tendeix a rebre molt poca llum. Pel que si vius en un país amb estacions molt marcades, et convé tenir en compte que en els mesos més freds serà molt més difícil mantenir la calor.

Sud: d’altra banda ens trobem que les cases situades al sud, tendeixen a rebre molt millor els raigs del sol. Pel que és important tenir en compte que si vius en un país que s’enfronta a temperatures molt baixes, et convé fixar-la cap al sud.

Est: aquesta ubicació és una de les més favorables per a gairebé tots els climes, ja que l’exposició al sol és només durant les hores del matí.

Oest: aquí succeeix el contrari de la ubicació aquest, i és que l’exposició solar es produeix en hores de la tarda.

This post is also available in: Spanish

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *