,

Consells a l’hora de llogar un habitatge

Si tens pensat en llogar un pis o casa, es molt important tenir en compte una sèrie d’aspectes per evitar tenir fraus i no tenir maldecaps. Abans de signar cap contracte o pagar diners per un pis de lloguer, tingues en compte aquests punts.

Tingues en compte no pagar diners abans de veure el pis. Això de vegades es complicat, sobretot si estem buscant pis urgentment, som estudiants, tenim que marxar del nostre pis anterior… Es millor assegurar-se de que el pis està en unes condicions optimes i que es realment el que s’està signant abans d’entregar cap quantitat.

Comprova que l’amo de l’habitatge és realment el propietari. és sol·licitant la dada en el registre de propietat. Es tracta d’un senzill tràmit que pot realitzar-se per internet demanant una nota simple, que proporciona informació breu i concisa en suport paper, sobre la situació jurídica d’una finca (breu descripció, propietari i càrregues, si les hagués).

Desconfia quan el propietari es troba a l’estranger i no et pot ensenyar el pis. Es una forma de frau molt habitual. Assegura’t de que el tracte sigui cara a cara, sinó, podries pagar diners i el  suposat propietari desaparèixer.

Es important que coneguis el preu aproximat de cada zona. Sospita d’anuncis que es trobin molt per sota del preu mitjà de la zona. Per això, a l’hora de buscar habitatge de lloguer és important consultar el preu que tenen altres immobles de similars característiques al mateix barri o consultar l’índex de preus a una agència immobiliària amb renom per fer-se una idea del valor que hauria de tenir.

Es imprescindible que es deixi constància de tot per escrit i es signi per ambdues parts les condicions del contracte. Ens evitarà problemes que a l’hora de la veritat se les paraules se les pugui “endur el vent”. Assegurat de llegir bé les condicions d’aquest contracte.

Es obligatori que l’arrendador dipositi la fiança sol·licitada a l’inquilí en l’organisme autonòmic corresponent, però n’hi ha que no ho fan. Es un punt important que ens pot suposar la pèrdua del dipòsit per a l’inquilí i la impossibilitat de desgravar la renda del lloguer.

Assessorar-nos dels nostres drets com a inquilins. Tot inquilí té uns drets i unes obligacions.

Convé seguir tots aquests consells a peu de la lletra per evitar tenir problemes i maldecaps quan agafem un pis per llogar. Per altra banda, també podem contractar els serveis d’una agència especialitzada en lloguer de pisos i que ens assessorin en tot moment les condicions del contracte i dels nostres drets i obligacions com a inquilins.

This post is also available in: Spanish

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *