Superfície útil VS superfície construïda: Què cal saber sobre aquests conceptes immobiliaris

La superfície útil i la superfície construïda són dos termes que sovint es confonen o es fan servir indistintament, però en realitat tenen significats diferents. És important entendre aquesta diferència per a tot aquell que estigui involucrat en la compra, venda o lloguer d’un immoble. A continuació, explorarem les diferències entre aquests dos conceptes.

La superfície útil fa referència a l’espai que es pot utilitzar dins d’un immoble. És la superfície real on pots moure’t, col·locar mobles, realitzar activitats, etc. Aquesta inclou tots els espais habitables, com les habitacions, salons, cuines, banys i altres estances. També s’inclouen els balcons, terrasses o patis que es poden utilitzar per a l’ús personal o recreatiu.

D’altra banda, la superfície construïda fa referència a la mida total de l’immoble, incloent-hi totes les parets, pilars, rebedors, passadissos i altres elements de construcció. Aquesta inclou la superfície útil, però també els espais comuns, murs, forjats i altres elements de l’edifici. És una mesura que s’utilitza principalment per a fins administratius i legals, com el càlcul d’implicacions fiscals o el càlcul de costos de construcció.

En general, la superfície construïda sol ser superior a la superfície útil, ja que inclou tots els elements de construcció de l’edifici. Això significa que una propietat pot tenir una superfície construïda de 100 metres quadrats, però la superfície útil pot ser només de 80 metres quadrats, tenint en compte els murs i altres elements estructurals.

En conclusió, és important tenir clar el concepte de superfície útil i superfície construïda a l’hora de negociar la compra, venda o lloguer d’un immoble. La superfície útil és l’espai realment utilitzable, mentre que la superfície construïda inclou tots els elements de construcció de l’edifici. És recomanable verificar aquests detalls en els documents legals i assegurar-se de tenir una idea clara de l’espai real disponible en un immoble.

This post is also available in: Spanish

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *