Pot el llogater canviar el pany d’un pis llogat?

Si et preocupa la teva seguretat i la de la teva família, però estàs vivint sota arrendament, segurament t’hauràs preguntat si pot l’inquilí canviar el pany d’un pis llogat. Aquí t’expliquem si pots fer-ho, i com has notificar el propietari.

És correcte canviar el pany d’un pis llogat?

Generalment, els inquilins estan més tranquils quan canvien el pany de l’habitatge de lloguer. Això té a veure amb la por que algun joc de claus estigui en mans d’algun dels arrendataris anteriors.

Certament, fer un canvi al pany d’un pis de lloguer és una bona decisió, ja que és possible que alguna còpia antiga no hagi pogut ser recuperada pel propietari. Sense preocupació, l’inquilí té el dret de canviar el pany de l’habitatge llogat. A més, no està en l’obligació d’avisar el propietari.

No obstant això, el recomanable és mantenir un diàleg cordial i informar. Has de tenir en compte, que a l’acabar el contracte de lloguer hauràs de lliurar tots els jocs de claus de l’immoble.

Tingues present, que a l’efectuar el canvi de pany no cal lliurar una còpia a l’propietari, ja que aquest no té dret a ingressar a l’habitatge mentre estigui vigent el contracte d’arrendament. De fet, a fer-ho estaria incorrent en delicte de violació de domicili.

No obstant això, el cas és diferent si per confiança decideixes lliurar-li un joc per si perdessis alguna vegada les teves. Finalment, heu de tenir present que el propietari de l’habitatge sota cap circumstància podrà fer el canvi de panys mentre tingui arrendataris a l’immoble.

This post is also available in: Spanish

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *