Descobreix la diferència entre fiança i dipòsit

Per això, resulta necessari que quan un llogater signa un contracte de lloguer d’habitatge, sigui coneixedor dels seus drets, obligacions i terminis establerts en la Llei de Lloguers Urbans. A més, és primordial saber que els significats de fiança i dipòsit tenen les seves diferències.

Quines són les diferències entre fiança i dipòsit?

Resulta comú que el llogater i l’arrendatari tinguin dubtes davant el procés de llogar un habitatge. I una d’aquestes preguntes que sorgeixen és si hi ha diferència entre fiança i dipòsit. Per això, aquí t’expliquem que es tracta cadascun.

La fiança

A l’enregistrar la signatura de l’contracte que regula els termes de l’lloguer, el llogater té l’obligació de realitzar el pagament de l’dipòsit legal. Segons la legislació, la suma correspon a l’equivalent d’un mes de lloguer, que haurà de ser pagat a l’amo de l’immoble.
A l’efectuar el pagament per part de l’inquilí, l’arrendador pot efectuar aquest dipòsit legal davant l’organisme competent. A l’acabar la relació d’arrendament, el llogater pot recuperar el seu dipòsit legal. Per a això, l’arrendador disposa de 30 dies a partir de el tancament per fer el dipòsit a l’inquilí i gestionar davant la institució la devolució de l’dipòsit legal.

Dipòsit

D’acord amb la Llei de Lloguers Urbans, el propietari d’un apartament pot demanar un dipòsit, com a garantia addicional per als seus inquilins. Això serveix per a cobrir algun inconvenient per impagament o problemes en l’immoble.

El dipòsit es diferencia de la fiança perquè la quantitat que ha de pagar el llogater és acordada entre les dues parts, no es tracta d’una tarifa mensual i ha de quedar recollida en una clàusula de el contracte. Així mateix, el dipòsit no ha de ser pagat davant l’entitat competent, sinó directament al propietari.

A l’acabar la relació d’arrendament, la suma de l’dipòsit ha de ser retornat a l’inquilí, sempre que no hi hagi danys a la propietat o faltes per impagament.

This post is also available in: Spanish

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *