5 consells pràctics per mantenir la teva llar càlida sense gastar massa en calefacció

Si vols estalviar en calefacció i no gastar massa, segueix aquests consells pràctics per mantenir la teva llar càlida sense danyar la teva butxaca.

El primer pas per estalviar en calefacció és ajustar la temperatura del termostat a una temperatura adequada. L’Organització Mundial de la Salut recomana mantenir una temperatura ambient interior entre 18 i 21 graus centígrads per al confort tèrmic dels ocupants. Una bona temperatura per mantenir el calor a casa és d’al voltant de 20 graus centígrads. Si tens un sistema programable de calefacció, pots ajustar la temperatura perquè s’encengui i s’apagui automàticament segons el teu horari i preferències.

A més, és important no deixar la calefacció encesa durant llargs períodes de temps quan no estiguis a casa. Si surts durant més de vàries hores, apaga la calefacció per estalviar energia. Si et preocupa que la casa estigui massa freda en tornar, pots programar la calefacció perquè s’encengui uns minuts abans de la teva arribada, assegurant-te que la temperatura sigui agradable quan entris.

Un altre consell important és assegurar-se que les portes i finestres estiguin ben tancades. D’aquesta manera, es evitarà que l’aire fred entri a la casa i que el calor s’escapi. Si sents corrents d’aire fred, considera tancar les finestres amb cinta aïllant o guarniments de goma. També pots mantenir les cortines obertes durant el dia per aprofitar la llum del sol i escalfar la casa de forma natural. Durant la nit, tanca les cortines per mantenir el calor a dins.

Per últim, recorda mantenir el sistema de calefacció en bon estat i fer un manteniment regular. Això assegurarà que el sistema estigui funcionant eficientment i que no estigui gastant més energia de la necessària. Assegura’t de netejar o canviar els filtres d’aire regularment i considera trucar a un tècnic professional per fer una revisió anual del teu sistema de calefacció.

Seguint aquests consells, podràs mantenir la teva llar càlida i acollidora sense haver de preocupar-te per una factura de calefacció excessiva. Recorda, ajusta la temperatura a 20 graus centígrads, apaga la calefacció quan no estiguis a casa, tanca bé les portes i finestres, aprofita la llum solar i fes un manteniment regular del teu sistema de calefacció.

This post is also available in: Spanish

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *